4 Jul 2012

Eerste bekistinglaag van de kelder

Categorie: Onze bouwval — lammert @ 13:13

De muren van de kelder moeten in totaal 1,65 meter hoog worden. Om goed met de trilnaald het onderste beton te kunnen verdichten hebben we besloten in twee gangen te storten. De bekisting is nu geplaatst voor de eerste meter beton. In het midden van de kelder staat onze vertrouwde oranje trilnaald al te wachten. Met duwstangen hebben we de constructie versterkt om te voorkomen dat de bekistingsplaten naar binnen worden gedrukt wanneer de trilnaald zijn werk doet.

De donkergrijze pijp aan de overzijde is een ventilatiekanaal. Aan twee zijden van de kelder komen afsluitbare ventilatiekanalen om muffe luchtjes te voorkomen, want doordat de kelder binnen de bestaande fundering wordt gestort zal er geen raampje zijn dat we open kunnen doen om de lucht te verversen.

Bekisting van de kelder

24 queries. 0.059 seconds.