22 Jun 2006

Lekker eten in De Ware Jakob op Schiermonnikoog

Categorie: Dagelijkse leven — lammert @ 17:38

De laatste dag op Schiermonnikoog alweer. Morgen om half elf in de ochtend vertrekt de boot naar Lauwersoog. De nieuwe bewoners zullen dan een paar uur later bezit van het huisje nemen. De meeste voorgaande dagen hebben we zelf gekookt, maar vandaag doen we het anders. We gaan uit eten in een van de restaurants die het eiland telt. In veel restaurants hier is de prijs/prestatieverhouding nogal scheef. Eigenaren maken maar wat graag gebruik van het gebrek aan concurrentie en de afkeer van veel toeristen om zelf eten klaar te maken.

Omdat we er al goede verhalen over gehoord hebben gaan we vanavond eten in De Ware Jakob, een restaurant dat naast de vlees- en visschotels een keur aan pizza’s bereidt. De pizza’s worden per microbusje over het hele eiland gedistribueerd. Elmira kiest voor een stoofpot met allerlei vissoorten, mosselen en garnalen terwijl voor mij een mixed grill gerecht wordt klaargemaakt.

Ondanks dat stoofpotjes meestal lang moeten pruttelen is de bediening snel. Binnen twintig minuten na de bestelling kunnen we aanvallen. Dat is lekker, wanneer je een ongeduldig klein kind bij je hebt zoals Nathalie.

Het eten blijkt verrukkelijk. Niet lang na het opdienen hebben we bijna alle schalen helemaal leeg. Alleen in de bak met frietjes is nog wat over. Elmira verklaart in Nederland nog nooit zo lekker gegeten te hebben. De prijs valt mee. Voor minder dan 40 euro hebben we ons vol gegeten en gedronken.

Dus voor wie zijn komende vakantie op Schiermonnikoog wil doorbrengen is het restaurant de Ware Jakob zeker een aanrader.

Eten in De Ware Jakob

24 queries. 0.510 seconds.