25 Jun 2006

Naar Schiphol

Categorie: Dagelijkse leven — lammert @ 17:30

De rit vandaag naar Schiphol is een bijzondere. Niet alleen gaan Elmira en Nathalie mee terug naar Kazachstan, ook beppe komt twee weken logeren in dat verre oord. Wanneer zij terugreist op 10 juli kom ik ook mee terug. In tegenstelling tot drie jaar geleden toen we de heen- en terugreis voor de huwelijksbezoekers door een reisorganisatie hebben laten verzorgen gaan we nu zoveel mogelijk op onze gebruikelijke wijze naar Zhabagly. Dus uitrusten bij een baboeshka in Almaty en vervolgens met de trein tot Tjulkebas.

Pake blijft alleen achter. Nou is alleen een groot woord. De konijnen zijn er nog, en Sannie zal ongetwijfeld af en toe eens langskomen. Dus helemaal alleen hoeft hij zich niet te voelen. Hier wordt onze Schipholtaxi uitgewuifd door pake en Sannie.

Pake en Sannie wuiven ons uit

Het heeft zijn voordelen wanneer je met een kind reist. Op Schiphol worden we door een KLM grondstewardess naar één van de vrije business class balies geleid zodat we daar snel kunnen inchecken. Niet alle bagage kan op de band. De plunjezak waarin we twee tuinstoelen en een wandelwagentje vervoeren moeten we afgeven bij de balie voor afwijkende bagage. Gelukkig is die balie dichtbij.

Na de paspoortcontrole is het eerst tijd voor een hapje. Eten gaat er altijd wel in, en voor beppe is het een mooi moment om een sigaret op te steken. Zonder een periodieke inhalatie van teer en nicotine gaat het niet goed met haar. De gate waar we naar toe moeten is vlakbij. We hoeven daarom niet ver te lopen om ons vliegtuig te bereiken. Het toestel staat zowaar al klaar. Op de foto wijst beppe naar het vliegtuig dat ons naar Kazachstan zal brengen.

Vliegtuig van KLM

Wanneer we eindelijk in het vliegtuig zitten wordt er omgeroepen dat er nog wat problemen met stoelen zijn. Dat bleek uiteindelijk nogal eufemistisch uitgedrukt. Het toestel bleek overboekt te zijn waardoor er zes passagiers meer waren dan zitplekken. Hoe KLM het heeft opgelost weet ik niet, maar het heeft bijna een uur geduurd. Heb ik al niet eens eerder verteld dat sinds de overname door Air France de service van KLM hard naar beneden keldert? Overboeking op een KLM vlucht heb ik nog nooit meegemaakt. Meestal zijn deze dubieuze praktijken voorbehouden aan de wat minder gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen. KLM is echter kennelijk hard bezig om zich in dat rijtje te scharen.

24 queries. 0.509 seconds.